DOCTOFERRO | |
İçerik | % w/w |
Suda çözünür Demir (Fe) | 6% |
Şelatlı Demir (Fe) | 6% |
orto-orto EDDHA ile şellatlı (FE) | 5,3% |
PH | PH 4-PH 12 |
Demir – Bitkilerde yaşam için gerekli
Alınabilir Demir
DoctoFerro 52,5 neden bu kadar etkili ?
Şelatlı demirin kökten alımı
Şelatın Kaynağı ve Farklı pH Değerlerindeki Yarayışlığı
Doktoferro 52,5 Orto-Orto’nun Önemi
DoctoFerro 52,5
Tavsiye Edilen Doz
Toprak Uygulamaları | |
---|---|
Fidanlar | 5 - 10 g / bitki |
Meyveye yeni başlayan ağaçlar | 10 - 20 g/ağaç |
Mahsül veren ağaçlar (normal verim) | 30 – 60 g/ağaç |
Mahsül veren ağaçlar (yüksek verim) | 70 – 100 g/ağaç |
Narenciye (büyük ağaçlar) | 100 - 125 g/ağaç |
Bağlar (omca başına) | 5 – 10 g/ağaç |
Süs bitkileri (gül, karanfil, vb.) | 300 g/da |
Tek yıllık / çok yıllık çiçekler (krizantem,gerbera v.b.) | 350 g / Dekar |
Çilek, Ahududu | 400 – 600 g/da |
Sebzeler | 100 – 150 g/da |
Tarla bitkileri | 75 – 125 g/da |
Yaprak Uygulamaları | |
Sebzeler, meyveler, bağlar, çim | 100-200 g / 100 L su ile |
Tavsiye Edilen Doz
Toprak Uygulamaları | |
---|---|
Fidanlar | 5 - 10 g / bitki |
Meyveye yeni başlayan ağaçlar | 10 - 20 g/ağaç |
Mahsül veren ağaçlar (normal verim) | 30 – 60 g/ağaç |
Mahsül veren ağaçlar (yüksek verim) | 70 – 100 g/ağaç |
Narenciye (büyük ağaçlar) | 100 - 125 g/ağaç |
Bağlar (omca başına) | 5 – 10 g/ağaç |
Süs bitkileri (gül, karanfil, vb.) | 300 g/da |
Tek yıllık / çok yıllık çiçekler (krizantem,gerbera v.b.) | 350 g / Dekar |
Çilek, Ahududu | 400 – 600 g/da |
Sebzeler | 100 – 150 g/da |
Tarla bitkileri | 75 – 125 g/da |
Yaprak Uygulamaları | |
Sebzeler, meyveler, bağlar, çim | 100-200 g / 100 L su ile |
KULLANILDIĞI YERLER: DOCTO FERRO 52.5 tüm bitkilerde demir noksanlığını önlemek için kullanılır. Bitkilerde demir noksanlığı, toprakta düşük seviyede demir bulunmasından dolayı veya alkali bünyeli topraklarda demirin bitki tarafından alınmasının zor olmasından dolayı ortaya çıkabilir. Demir noksanlığı bitkilerde verim ve gelişme kaybına neden olur. Demir bitkilerin fotosentez yapması için gerekli bir elementtir. Önerildiği şekilde kullanıldığı takdirde yaprak rengi yeniden yeşil renge dönüşür. Böylece yaprak normal fotosentez yaparak ürün verimi ve kalitesi artar. DOCTO FERRO 52.5 yüksek ortho-ortho içeriği sayesinde düşük dozda kullanım olanağı ve uzun süreli etki sağlar.
KULLANMA ZAMANI: DOCTO FERRO 52.5 ilk demir noksanlığı belirtileri görülmeye başladığında veya yoğun tarım şartlarında düzenli olarak kullanılmalıdır. Meyve ağaçları için uygun zaman uyanmadan önceki (gözler patlamadan) ilkbahar dönemidir. Kullanılan dozu ikiye bölerek, yarısını gözler patlamadan, yarısını çiçek sonrası (meyve tutum döneminde) uygulamak mümkündür. Gerektiğinde uygulamalar tekrarlanır.
KULLANMA ŞEKLİ: DOCTO FERRO 52.5 damla sulama ve diğer sulama sistemleriyle aşağıdaki dozlar rehber alınarak kullanılabilir yada ağacın dış dallan izdüşümünde toprak dairesel olarak 15-20 cm kazılır, ağaç başına tavsiye edilen doz, kazılan çukura kuru veya sulandınlarak dökülür, toprakla kapatılıp, sulanır. Kökten alınarak bitkinin bütün organlarına ulaşır. "Topraksız tarımda kullanıma uygundur. Katı ortam, su ve hava uzman danışmanlar tarafından oranlar hesaplanarak uygulanır."
KARIŞABİLİRLİK: DOCTO FERRO 52.5 Tek başına uygulanması tavsiye edilir. Diğer taraftan bir çok toz, sıvı gübreyle ve tarım ilaçlarıyla karışıma uygundur. Genel uygulama yapmadan önce mutlaka karışım testi yapınız. Yüksek bakırlı preparatlarla karıştırmayınız.
Her bir sorunuz, öneriniz ve geri bildiriminiz için sizi dinlemeye hazırız! Bize ulaşmanız için bir telefon yeterli:
* Bulunduğunuz bölge ile ilgili sorumlunun iletişim bilgileri için lütfen tıklayın.
Uzman kadroya ve son teknolojiye sahip laboratuarımızda TSE / ISO EN 17025 Standardının gerekliliklerine uygun olarak üretim yapmaktayız.
Web tasarım eKoza Dijital tarafından yapılmıştır.
Telif hakkı © 1987 – 2024 | Doktor Tarsa Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tüm hakları saklıdır.
Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Tüm Çerezleri Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.