DOCTO COMBİ | |
İçerik | % w/w |
Bor (B) | 0,8% |
Bakır (Cu) EDTA ŞelatlI | 0,5% |
Demir (Fe) EDTA ŞelatlI | 4,0% |
Mangan (Mn) EDTA ŞelatlI | 3,0% |
Molibden (Mo) | 0,1% |
Çinko (Zn) EDTA Şelatlı | 4,0% |
Docto-Combi
Yapraktan ve topraktan uygulama preparatı
Mikro Elementlerin Bitkilerde Fonksiyonu
Sağlıklı bitki büyümesi ve gelişimi için gereklidirler. Bitkide çeşitli metabolizma faaliyetlerinde rol alırlar.
Mikro Elementlerin Topraktaki Yarayışlılığı
Yoğun tarım yapılan durumlarda, noksanlıklarda, alkali ve tuzlu ortamlarda yetiştirilen çeşitli ürünlerde uygulanması gerekir. Toprakta çeşitli faktörlerden dolayı bitkiye yarayışsız durumda olabilen mikro elementler doğru kombinasyon ve şelatlı formda bitkiye yapraktan veya topraktan uygulanır.
Mikro Element Noksanlığına Hassas Ürünler
Meyve ağaçları, sebzeler, tarla bitkileri ve süs bitkileri.
Mikro Element Noksanlığı
Mikro element noksanlık belirtileri bitkilerde kloroz, yapraklarda şekil bozukluğu lekeler veya kuruma şeklinde kendini belli eder. Bitki büyümesi ve gelişimi yavaşlar, verim ve kaliteyi olumsuz etkiler.
Tavsiye Edilen Doz
ÜRÜN | DOZ | UYGULAMA ZAMANI |
---|---|---|
Sebzeler (Domates,Hıyar, Patlıcan vb.) | 50 - 100 g / 100 L su | Çiçeklenme başlangıcında ve 2-3 hafta ara ile |
Narenciyeler | 50 - 100 g / 100 L su | Çiçeklenme öncesi, Haziran meyve dökümünden önce, yaz sürgününde |
Elma, Armut vb. | 50 - 100 g / 100 L su | Meyveler ceviz iriliğine ulaştığında ve yaz sürgününde |
Şeftali, Kayısı, Kiraz vb. | 50 - 100 g / 100 L su | Çiçeklenme sonrası ve 2 hafta sonra |
Bağ | 100 - 200 g / 100 L su | Salkımların kapanmasından hemen önce ve 2 hafta ara ile 1-2 uygulama |
Çeltik | 300 g / 100 L su | Kardeşleme başlangıcında, Sapa kalkma döneminde ve 1 ay sonra |
Mısır | 300 g / 100 L su | Bitki 40-50 cm boyda iken |
Pamuk | 200 g / 100 L su | Taraklanmadan önce ve takriben 2 hafta sonra |
Şeker Pancarı | 300 g / 100 L su | 6 yaprak dönemi ve 1 ay sonra |
Soğan | 250 g / 100 L su | Dikimden 30 gün sonra ve takiben 2 hafta sonra |
Yer fıstığı - Soya | 250 g / 100 L su | Çiçek tomurcuğu döneminde ve takiben 2 hafta sonra |
Kavun, Karpuz | 200 g / 100 L su | Çıkıştan 1-2 ay sonra takiben 1-2 hafta ara ile |
Süs Bitkileri | 50 - 100 g / 100 L su | Büyüme başlangıcı ve takiben 2 hafta ara ile |
Fındık | 50 - 100 g / 100 L su | Yaprak teşekkülünde ve takiben 1 ay sonra |
Buğday | 300 g / 100 L su | Kardeşleme döneminde |
Tavsiye Edilen Doz
ÜRÜN | DOZ | UYGULAMA ZAMANI |
---|---|---|
Sebzeler (Domates,Hıyar, Patlıcan vb.) | 50 - 100 g / 100 L su | Çiçeklenme başlangıcında ve 2-3 hafta ara ile |
Narenciyeler | 50 - 100 g / 100 L su | Çiçeklenme öncesi, Haziran meyve dökümünden önce, yaz sürgününde |
Elma, Armut vb. | 50 - 100 g / 100 L su | Meyveler ceviz iriliğine ulaştığında ve yaz sürgününde |
Şeftali, Kayısı, Kiraz vb. | 50 - 100 g / 100 L su | Çiçeklenme sonrası ve 2 hafta sonra |
Bağ | 100 - 200 g / 100 L su | Salkımların kapanmasından hemen önce ve 2 hafta ara ile 1-2 uygulama |
Çeltik | 300 g / 100 L su | Kardeşleme başlangıcında, Sapa kalkma döneminde ve 1 ay sonra |
Mısır | 300 g / 100 L su | Bitki 40-50 cm boyda iken |
Pamuk | 200 g / 100 L su | Taraklanmadan önce ve takriben 2 hafta sonra |
Şeker Pancarı | 300 g / 100 L su | 6 yaprak dönemi ve 1 ay sonra |
Soğan | 250 g / 100 L su | Dikimden 30 gün sonra ve takiben 2 hafta sonra |
Yer fıstığı - Soya | 250 g / 100 L su | Çiçek tomurcuğu döneminde ve takiben 2 hafta sonra |
Kavun, Karpuz | 200 g / 100 L su | Çıkıştan 1-2 ay sonra takiben 1-2 hafta ara ile |
Süs Bitkileri | 50 - 100 g / 100 L su | Büyüme başlangıcı ve takiben 2 hafta ara ile |
Fındık | 50 - 100 g / 100 L su | Yaprak teşekkülünde ve takiben 1 ay sonra |
Buğday | 300 g / 100 L su | Kardeşleme döneminde |
Her bir sorunuz, öneriniz ve geri bildiriminiz için sizi dinlemeye hazırız! Bize ulaşmanız için bir telefon yeterli:
* Bulunduğunuz bölge ile ilgili sorumlunun iletişim bilgileri için lütfen tıklayın.
Uzman kadroya ve son teknolojiye sahip laboratuarımızda TSE / ISO EN 17025 Standardının gerekliliklerine uygun olarak üretim yapmaktayız.
Web tasarım eKoza Dijital tarafından yapılmıştır.
Telif hakkı © 1987 – 2024 | Doktor Tarsa Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tüm hakları saklıdır.
Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Tüm Çerezleri Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.