DOCTO-ZİNC 15 | |
İçerik | % w/w |
Suda çözünür Çinko (Zn) | 15% |
EDTA şelatlı çinko (Zn) | 15% |
Çinkonun Bitkilerdeki Fonksiyonu
Çinko bitkilerde bulunan çoğu enzim sisteminde katalist olarak rol alır. Çinko içeren enzimler nişasta ve azot metabolizması için önemlidir. Çinko tryptophan-amino asit sentezini kontrol eder, bu da önemli bir büyüme hormonu olan oksini uyarır.
Çinkonun Topraktaki Yarayışlılığı
Çinko çoğu zaman toprak organik komplekslerine tutulu durumdadır ve yüksek pH bitkiye yarayışlı çinko oranını düşürür. Ayrıca aşırı fosfor uygulamaları da bitkilerde çinko noksanlığına sebep olur.
Çinko Noksanlığına Hassas Ürünler
Buğday, mısır, pamuk, çeltik, arpa, yulaf, fasulye, yeşil sebzeler, narenciye, üzüm, elma, armut.
Çinko Noksanlığı
Çoğu durumda bitkilerde kısa boğum arası oluşumu ve yapraklarda kloroz görünümü çinko noksanlığının belirtileridir. Yapraklarda sarı küçük lekeler belirir. Meyve ağaçlarında bir sonraki sezon göz, tomurcuk ve sürgünler ölür, yapraklar erkenden dökülürler. Bitki büyümesi gecikir, hücre büyümesi aksar.
Tavsiye Edilen Doz
ÜRÜN | DOZ | UYGULAMA ZAMANI |
---|---|---|
Buğday, Arpa, Yulaf, Soya, Y.Fıstığı, Mısır, Fasulye, Bezelye, Çeltik, Sorgum, Pamuk, Şeker Pancarı | Topraktan 200-400 g/da Yapraktan 100-200 g/da Tohumdan 200 g/100 kg | Dikimden hemen önce noksanlık giderilinceye kadar her yıl, tekrar görülmemesi için 3 yılda bir uygulanır. Bitkide yeterli yaprak geliştiğinde hemen (erken devrede) püskürtülür. Noksanlık belirtisi görülmeden uygulanmalıdır. |
Narenciye | Yapraktan 100-200 g/da | Baharda yeni sürgünlere uygulanır. Gerekiyorsa tekrarlanır. Çiçeklenme döneminde ve hasattan hemen önce uygulanmaz. |
Zeytin | Yapraktan 100 g/da | İlkbaharda uyanma ile birlikte uygulanır ve 3-4 hafta sonra tekrarlanır. |
Elma, Armut | Yapraktan 100 g/da | Çiçek tomurcukları patlamadan uygulanır. Hasattan sonra tekrarlanır. |
Kayısı, Şeftali, Erik | Yapraktan 100 g/da Topraktan ağacın iriliğine göre 0,5 - 1 kg/ağaç | Hasattan sonra uygulanır. Tavsiye edilen doz aşılmamalıdır. Yapraklar yanabilir. Aşırı eksiklik durumunda pülverizatör, enjektör veya süzgeçle yerden düzenli olarak uygulanır. |
Ceviz ve Kiraz | Yapraktan 50-200 g/da | Çiçeklenmeden hemen sonra yapraklara uygulanır. 2-3 hafta arayla 2 kere tekrarlanır. |
Sebzeler, Süs Bitkileri | Meyve Ağaçları (Ağaç büyüklüğüne göre) |
---|---|
0,1 - 0,3 kg / da | 10 - 80 g / bitki |
Tavsiye Edilen Doz
ÜRÜN | DOZ | UYGULAMA ZAMANI |
---|---|---|
Buğday, Arpa, Yulaf, Soya, Y.Fıstığı, Mısır, Fasulye, Bezelye, Çeltik, Sorgum, Pamuk, Şeker Pancarı | Topraktan 200-400 g/da Yapraktan 100-200 g/da Tohumdan 200 g/100 kg | Dikimden hemen önce noksanlık giderilinceye kadar her yıl, tekrar görülmemesi için 3 yılda bir uygulanır. Bitkide yeterli yaprak geliştiğinde hemen (erken devrede) püskürtülür. Noksanlık belirtisi görülmeden uygulanmalıdır. |
Narenciye | Yapraktan 100-200 g/da | Baharda yeni sürgünlere uygulanır. Gerekiyorsa tekrarlanır. Çiçeklenme döneminde ve hasattan hemen önce uygulanmaz. |
Zeytin | Yapraktan 100 g/da | İlkbaharda uyanma ile birlikte uygulanır ve 3-4 hafta sonra tekrarlanır. |
Elma, Armut | Yapraktan 100 g/da | Çiçek tomurcukları patlamadan uygulanır. Hasattan sonra tekrarlanır. |
Kayısı, Şeftali, Erik | Yapraktan 100 g/da Topraktan ağacın iriliğine göre 0,5 - 1 kg/ağaç | Hasattan sonra uygulanır. Tavsiye edilen doz aşılmamalıdır. Yapraklar yanabilir. Aşırı eksiklik durumunda pülverizatör, enjektör veya süzgeçle yerden düzenli olarak uygulanır. |
Ceviz ve Kiraz | Yapraktan 50-200 g/da | Çiçeklenmeden hemen sonra yapraklara uygulanır. 2-3 hafta arayla 2 kere tekrarlanır. |
Sebzeler, Süs Bitkileri | Meyve Ağaçları (Ağaç büyüklüğüne göre) |
---|---|
0,1 - 0,3 kg / da | 10 - 80 g / bitki |
UYGULAMA ZAMANI:
İz elementlerin yapraktan uygulanması için, bitkinin yapraktan absorbsiyonunun maximuma ulaştığı sabah ve akşam saatleri tercih edilmelidir.
Su Miktarı:
Yaprağa Uygulamada: Bitkinin yaprakları tamamen ıslanabilecek şekilde uygulama için gerekli su miktarı ayarlanır. Genel olarak tarla bitkileri için dekara 30 L ağaçlar ve çalımsı bitkiler içinde en az dekara 50 L su gereklidir.
Her bir sorunuz, öneriniz ve geri bildiriminiz için sizi dinlemeye hazırız! Bize ulaşmanız için bir telefon yeterli:
* Bulunduğunuz bölge ile ilgili sorumlunun iletişim bilgileri için lütfen tıklayın.
Uzman kadroya ve son teknolojiye sahip laboratuarımızda TSE / ISO EN 17025 Standardının gerekliliklerine uygun olarak üretim yapmaktayız.
Web tasarım eKoza Dijital tarafından yapılmıştır.
Telif hakkı © 1987 – 2024 | Doktor Tarsa Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tüm hakları saklıdır.
Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Tüm Çerezleri Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.